اخبار کارگری آذربایجان

 

شرایط سخت و غیر انسانی کارگران در ارومیه

 18 Apr 2010 

 ارومیه دارای چند کارخانه‌ی تولید آبمیوه و شیر پاستوریزه است، که تا قبل از سال نو بسیاری از کارگران این کارخانه‌ها اخراج شدند

این دو کارخانه در حال حاضر با یک دوم کارگر مورد نیازشان تولیدات را ادامه می‌دهند و این در حالی‌ست که کلیه کارفرمایان به همه کارگران باقی مانده ابلاغ می‌کنند که بیمه و مزایایی برایشان تهیه نخواهد شد و تنها باید کار کنند.

کارگران هم از ناچاری برای از دست ندادن شغل‌شان مجبورند به شرایط سخت و غیر انسانی تحمیل شده تن دهند. لازم به ذکر است که درآمد این کارگران ماهیانه ۲۰۰ هزار تومان است و بعضی کارخانه‌ها کمتر از این نیز به کارگران‌شان می‌دهند، برای مثال کارخانه سیمان خوی به نگهبانانش ماهیانه ۱۷۵هزار تومان حقوق میدهد و کارخانه esputa ارومیه به کارگرانش بین ۱۹۰ الی ۲۳۰ هزار تومان حقوق می‌پردازد و این در شرایطی است که کارگران در دو شیفت صبح و شب کار می‌کنند.

سه هزار دویست کارگر در تبریز در معرض بیکاری

18 Apr 2010 

 شماری از کارخانه‌های تبریز به‌دلیل مشکلات مالی، سوءمدیریت و بدهی‌های هنگفت به بانک‌ها و پیمانکاران، دست به تعدیل یا اخراج کارکنان خود زده‌اند. موتوژن، تراکتورسازی و کبریت‌سازی از جمله این واحدهای صنعتی هستند.

تبریز چهارمین شهر پرجمعیت ایران پس از تهران، مشهد و اصفهان محسوب می‌شود. این شهر به دلیل وجود ده‌ها کارخانه و صدها شرکت ریخته‌گری، مقام دوم را پس از تهران در صنعت کشور دارد. مجتمع عظیم پتروشیمی، ماشین‌سازی، تراکتورسازی، موتوژن، بلبرینگ سازی، پیستون سازی، نساجی تبریز، لیفتراک سازی یا بنیان دیزل از جمله واحدهای صنعتی معتبر در این شهر هستند. کارخانه‌های تبریز در عرصه صنایع غذایی، خشکبار و شکلات‌سازی، حرف نخست را در بازار تولید ایران می‌زنند.

اما یکی از بزرگ‌ترین مراکز صنعتی تبریز، تراکتورسازی در آستانه بحران و خوابیدن تولید قرار دارد. دیرزمانی است که دستمزد کارگران با تاخیرهای یک‌ماهه تا سه ماهه پرداخت می‌شود و حقوق قانونی آنان چون سرویس ایاب و ذهاب یا غذای گرم به ویژه در شیفت شب به شدت محدود شده است.

یک فعال کارگری در منطقه به دویچه‌وله می‌گوید: “کارخانه تراکتور سازی در حال ورشکستگی است و نزدیک ۴۰ میلیارد تومان بدهی به شرکت‌های ریخته‌گری و پیمانکاری خارج از شرکت دارد که برایش قطعه می‌سازند. علت این بحران، سوءمدیریت، کمبود مواد اولیه و واردات تراکتورهای خارجی است. تراکتوری که قبلا با کمک دولتی، ده میلیون تومان قیمت تمام شده داشت، الان به ۲۷ میلیون تومان رسیده است. از طرف دیگر تراکتورهای ارزان‌تر از خارج وارد کرده‌اند که کیفیت بهتری هم دارد. در نتیجه تراکتور تولید داخل، خریدار ندارد. کارخانه‌ هم چون فروش و درآمد ندارد، ناچار است کارگران خود را اخراج کند یا در بهترین حالت از حقوق قانونی آنها بزند.”

تراکتور سازی تبریز در اجرای روند خصوصی سازی با سهام‌داری دو شرکت سایپا و موسسه اعتباری مهر ایران (صندوق قرض‌الحسنه بسیج) اداره می‌شود. بدهی کنونی دولت به این کارخانه ۵۰۰ میلیارد ریال است. فعالان کارگری می‌گویند ادامه سوءمدیریت کنونی می‌تواند زندگی بسیاری از ۳۲۰۰ کارگر این کارخانه را تباه کند.

موتوژن نیز یکی از واحدهای صنعتی معتبر تبریز است که ۳۵ سال از تاسیس آن می‌گذرد. این کارخانه تولید کننده انواع الکتروموتورهای خانگی و صنعتی است. پیامدهای تحریم و در دسترس نبودن مواد اولیه و مورد نیاز، به تولید این کارخانه لطمات جدی زده است. فعال کارگری در منطقه میگوید: “رکود در تولید، موجب می‌شود که سرمایه‌ای به دست شرکت نرسد و مدیران آن برای کاستن از بار فشار مالی، به سیاست تعدیل یا اخراج روی بیاورند.”

اخیرا چند کارگر با سابقه موتوژن اخراج شده‌اند. فعالان کارگری بیم آن دارند که مشکلات مالی موجود در کبریت‌سازی تبریز هم، امنیت شغلی کارکنان آنجا را به خطر اندازد.

 

 

اخراج کارگران باسابقه کارخانه موتوژن تبریز

15 Apr 2010

یک فعال کارگری در تبریز به خبرنگارآژانس ایران خبر گفت: اکثر کارخانه‌های تبریز از جمله کارخانه ی موتوژن، کارگران باسابقه را اخراج کرده‌اند و اعلام کرده‌اند هرکس با توجه به سابقه‌ای که دارد به او حق بیمه تعلق می‌گیرد.

همچنین بیشتر کارخانه‌های خصوصی در تبریز به دلیل این که فروش ندارند و با مشکل روبرو هستند کارگران را اخراج کرده‌اند.

کارخانه‌هایی که چند شیفته کار می‌کردند مجبورشده‌اند یک شیفته کار کنند. به کارگران وعده داده شده که در صورت بهتر شدن اوضاع آنها را سر کار برمی‌گردانند ولی این وعده‌ها هیچ تضمین اجرایی ندارد.

 

 نقض حقوق کارگران - فروردین ماه

 

تجمع و اعتراض

تجمع ۱۵۰ کارگر که هفت ماه است حقوق نگرفته‌اند: حدود ۱۵۰ نفر از کارکنان کارخانه سبلان پارچه اردبیل فروردین ماه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق هفت ماهشان در مقابل ساختمان استانداری اردبیل تجمع کردند.

 

 بیکاری کارگران در قزوین

نگرانی نسبت به افزایش بیکاری کارگران در قزوین: بیشتر واحدهای تولیدی استان قزوین تا پایان فروردین ماه تعطیل هستند و کارفرمایان از قبل شروع سال ۸۹ با تمامی کارگران قراردادی تسویه حساب کرده و به آنها گفته بودند که از آغاز سال جدید در سرکار خود حاضر نشوند.

 

 

گزارشگران

 

www.solgunaz.com